Eintracht Frankfurt: ‘Dost wordt onze nieuwe spits’

0
295

Bas Dost staat op het punt om Sporting Portugal te verruilen voor Eintracht Frankfurt. Dat meldt de Duitse club op zijn website. De onderhandelingen zijn volgens de Duitsers in een ‘vergevorderd stadium’.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlander, die bij een overstap naar Frankfurt ploeggenoot van Jonathan de Guzman wordt, in de Bundesliga gaat uitkomen. Hij vertrok na vier seizoenen bij VfL Wolfsburg in 2016 naar Portugal. In Wolfsburg stond Dost bij de fans ook wel als de Plattfuss-Bomber bekend.

Afrondende fase

In het groen-wit van Sporting maakte Dost 76 doelpunten in 84 competitiewedstrijden. In zijn eerste seizoen werd hij met 34 goals direct topscorer van de Portugese competitie.

De 30-jarige Nederlander zit al niet meer in de selectie van de Portugezen voor de wedstrijd tegen SC Braga van zondagavond. Frankfurt verwacht begin volgende week de transfer van Dost af te ronden.

Dost zou bij Frankfurt de opvolger moeten worden van de vertrokken aanvallers Luka Jovic (Real Madrid) en Sébastian Haller (West Ham United).

Bron: nos.nl