EK is voor baansprinters voorbereiding op WK: ‘Maar houdt ons niet tegen te presteren’

0
39

René Wolff was al eens bondscoach van de baansprinters tot en met de Olympische Spelen van 2016 en sinds februari is hij terug in dienst bij Nederland. “Supermooi”, antwoordt hij op de vraag hoe het is om weer terug te zijn.

De Duitser trof bij terugkomst meerdere olympisch kampioenen aan in de selectie. “De sport is de laatste jaren echt gegroeid, het is een volwassen programma geworden.”

De Europese kampioenschappen in München zijn volgens Wolff niet het hoofddoel van dit seizoen. “Dat zijn de WK in oktober, daar gaan we naartoe werken. Maar het houdt ons niet tegen om hier ook echt voor prestaties te gaan.”

Die prestaties moeten bij de EK op de individuele nummers niet van grote namen als Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland komen. Zij starten alleen op de teamsprint, mede vanwege de kortere baan. “We hebben het programma aangepast op de lengte van de baan en gekeken wat zinvol is in aanloop naar de WK.”

De wereldkampioenschappen worden van 12 tot en met 16 oktober gehouden op de olympisch baan in Saint-Quentin-en-Yvelines, vlak bij Parijs.

Bron: nos.nl