Engeland schorst sterspeler Sterling na ruzie met teamgenoot op training

0
260

Raheem Sterling ontbreekt donderdag bij Engeland tijdens het EK-kwalificatieduel met Montenegro. Bondscoach Gareth Southgate heeft zijn sterspeler een disciplinaire straf opgelegd na een opstootje op de training.

Sterling kreeg het maandag aan de stok met collega-international Joe Gomez, waarop Southgate besloot de aanvaller van Manchester City voor de aankomende interland niet in de wedstrijdselectie op te nemen. Opvallend genoeg blijft Sterling wel bij de groep en is hij niet helemaal verbannen.

Het opstootje tussen Sterling en Gomez kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Een dag eerder troffen de twee elkaar al met hun clubs Manchester City en Liverpool, waarbij Gomez aan het langste eind trok. Tijdens die topper zochten de spelers elkaar ook al op.

Sterling verkeert de laatste tijd in grootse vorm. Met acht goals is hij samen met Harry Kane topscorer van zijn land tijdens deze EK-kwalificatie. Bij winst op Montenegro is Engeland verzekerd van deelname aan de eindronde komende zomer.

Engeland speelt zondag het afsluitende groepsduel in Kosovo. Na de excuses van Sterling aan Gomez en de rest van de spelersgroep, die hij inmiddels heeft gemaakt, heeft Sterling te horen gekregen dat hij dan wel weer zijn opwachting zou kunnen maken.

Bron: nos.nl