Engelse voetbalbond: wegens racisme gestaakt duel in FA Cup moet opnieuw

0
267

Het duel tussen de voetbalclubs Haringey Borough en Yeovil Town, dat zaterdag werd gestaakt wegens racisme, moet opnieuw worden gespeeld. Dat heeft de Engelse voetbalbond bekendgemaakt. Op dinsdag 29 oktober staat het treffen gepland.

De wedstrijd, in de vierde kwalificatieronde van de FA Cup, werd zaterdag in de 64ste minuut stilgelegd na racistische uitlatingen van supporters van Yeovil Town. Met name de Kameroense keeper van Haringey moest het ontgelden, hij werd bespuugd en bekogeld met een fles, terwijl verdediger Coby Rowe met racisme vanaf de zijkant te maken kreeg.

Daarop haalde trainer Tom Loizou van Haringey zijn spelers van het veld, waarna het duel niet veel later officieel werd gestaakt. Het stond toen 1-0 voor Yeovil Town. Loizou liet toen al weten dat het hem niets kon schelen als zijn club vanwege die actie uit het toernooi zou worden gehaald. Dat is dus niet het geval.

De Engelse voetbalbond meldde maandag ook dat er twee mannen zijn gearresteerd in het onderzoek naar de gang van zaken tijdens de wedstrijd.

Servië en Bulgarije

Enkele dagen voor het gestaakte bekerduel speelde het Engelse nationale elftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije die eveneens werd ontsierd door racisme. Vanaf de tribunes klonken onder andere apengeluiden.

De Europese voetbalbond UEFA heeft een onderzoek daarnaar aangekondigd en maakte maandag ook bekend dat Servië een duel zonder publiek moet spelen. Die sanctie is opgelegd vanwege racisme op de Servische tribunes tijdens het EK-kwalificatieduel met Portugal op 7 september.

Bron: nos.nl