Euforische Oranjevrouwen: ‘Ongelofelijk, we gaan naar Tokio’

0
430

Met het aanbieden van haar excuses begint Vivianne Miedema haar interview met verslaggever Jeroen Stekelenburg. “Sorry voor de mensen thuis die hebben gekeken, ik weet niet of het er altijd heel goed uitzag. Maar we winnen in 35 graden, dus dit is geweldig.”

Het spel was na rust beter dan ervoor, weet Miedema als geen ander. “Er stond heel veel druk op, het was gewoon heel zwaar. Maar de halve finales op het WK, daar ben ik heel trots op.”

Gedachten bij ticket voor Tokio

Voor Daniƫlle van de Donk was het bereiken van de halve finales bijna een bijzaak, want er stond ook een ticket voor de Olympische Spelen op het spel. Oranje schaarde zich bij de beste drie Europese landen op het toernooi, waardoor het naar Tokio mag.

“Ik had zo’n wil om te winnen”, zegt een stralende Van de Donk. “Ik word 28, als ik het een keer wilde halen, was dat wel nu. En dat hebben we gelukkig gedaan.”

Ook Van de Donk beseft dat het spel voor rust ondermaats was.

“Ik vind het jammer dat het in de eerste helft echt niet lukte, we bleven over rechts gaan en dat brak ons een beetje op. In 35 graden waren we gewoon op. Dat was zonde, want aan de linkerkant stonden ook goede speelsters.”

Nauwelijks teenklachten

Op die linkerflank stond onder anderen Lieke Martens, die in aanloop naar de wedstrijd nauwelijks kon trainen vanwege een teenblessure. Daar had ze tijdens de wedstrijd weinig last van.

“Ik voelde me goed. Ik kan heel veel op adrenaline en heb dat vandaag wel bewezen.”

Veel meer woorden wil ze niet vuilmaken aan die teen. “Het maakte me allemaal niks uit, we gaan gewoon naar Tokio en daar ben ik heel erg blij mee.”

Ook Stefanie van der Gragt, maker van de tweede goal, begint vooral te stralen als ze begint over het olympische ticket. “Ongelofelijk, we gaan naar Tokio!”

Bron: nos.nl