Ewan grijpt macht in Tour Down Under met indrukwekkende sprint

0
182

Caleb Ewan is de nieuwe leider in de Tour Down Under. De Australiër van Lotto Soudal sprintte in eigen land op indrukwekkende wijze naar de zege in de tweede etappe en nam de leiderstrui over van Sam Bennett.

De rit over 135,8 kilometer van Woodside naar Stirling, langs landschappen die verschroeid waren door de recente hevige bosbranden, leek uit te monden in een klassieke massasprint. Maar een flinke valpartij in de laatste twee kilometer stak een stokje voor dat scenario.

Een groep van zo’n 25 man ontsprong de dans en streed om de dagzege. Daryl Impey lag op poleposition, maar de eindwinnaar van een jaar geleden zag Ewan in de laatste 100 licht oplopende meters hard voorbij sprinten.

Impey werd tweede. Nathan Haas legde beslag op plek drie.

Dat Ewan ook de leiderstrui kreeg omgehangen dankte hij aan zijn zevende plaats in de eerste etappe. Die was beter dan de dertiende plaats van Bennett in de tweede rit.

Timo Roosen was met een zevende plaats de beste Nederlander. Roosen is tevens de hoogstgenoteerde Nederlandse renner in het algemeen klassement, met een 36ste plaats.

Koen de Kort werd 86ste van de 139 gefinishte renners en is zodoende 53 dollar armer. De Kort doneert een dollar aan de slachtoffers van de bosbranden voor iedere concurrent die hij achter zich houdt,

De Tour Down Under is de eerste WorldTour-koers van het wielerseizoen. De wedstrijd gaat over zes etappes en wordt dit jaar voor de 22ste keer gehouden.

Bron: nos.nl