Fans welkom bij Roland Garros; maximaal vijfduizend toeschouwers bij finale

0
129

Net als bij het eerste grandslamtoernooi van het jaar, de Australian Open, zijn er ook op Roland Garros tennisfans welkom langs de banen en in het stadion.

Bij de eerste wedstrijden van de open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros zijn maximaal duizend toeschouwers per baan welkom. Dat aantal wordt vanaf de kwartfinales opgeschroefd naar vijfduizend fans per baan. Dat heeft de Franse minister van Sport Jean Michel Blanquer laten weten.

Het tweede grandslamtoernooi van het seizoen werd eerder met een week uitgesteld, omdat de organisatie van Roland Garros wilde profiteren van versoepelingen van de coronamaatregelen medio mei in Frankrijk.

De kwalificaties van het graveltoernooi beginnen op 24 mei. Het hoofdtoernooi wordt tussen 30 mei en 13 juni afgewerkt.

De Franse minister van Sport verklaarde dat tot de kwartfinales maximaal een derde van de capaciteit van de tribunes langs de banen mag worden benut. Vanaf de kwartfinales mag maximaal 65 procent van het aantal zitplaatsen bezet zijn.

Vorig jaar ook publiek

Ook vorig jaar werd Roland Garros uitgesteld vanwege de coronapandemie. Toen ging het toernooi eind september van start en was er eveneens publiek welkom.

Rafael Nadal en Iga Swiatek wonnen de vorige editie van het Franse grandslamtoernooi.

Bron: nos.nl