FC Groningen wacht loodzware wedstrijden: ‘Vooral verdedigen’

0
276

Na de welkome 2-0 zege op PEC Zwolle wacht voor FC Groningen een loodzware competitieweek. PSV-uit (woensdag) en Ajax-uit (zaterdag) staan op het programma voor de formatie van trainer Danny Buijs.

“Als je op bezoek gaat bij die twee clubs, dan moet je over het algemeen zelf vooral verdedigen”, weet Buijs.

Woensdagavond wacht eerst een duel in Eindhoven met PSV. Aanvankelijk stond dat treffen voor 24 augustus op het programma, maar wegens Europese verplichtingen werd het uitgesteld.

Extra midweeks programma

Buijs plaatst een kanttekening. “Misschien is het naar de toekomst handiger dat je zo’n hele speelronde van tevoren vrij plant voor iedereen. Dat voor iedereen duidelijk is dat er een extra midweeks programma bijkomt. Dan kan je ook met andere ploegen onderling afspreken om te oefenen, zodat wij ook in ons ritme kunnen blijven.”

Kaj Sierhuis ontbreekt door een bovenbeenblessure tegen PSV. De spits, geboren in Athene, vernam recentelijk dat hij in beeld is bij het Griekse nationale team, getraind door John van ’t Schip.

“Het kwam uit het niets in de media. Ik was ook niet op de hoogte gebracht. Maar ik ben gevleid en we zien wel of het echt concreet wordt.”

Bron: nos.nl