Federer, Djokovic en Nadal zonder moeite naar kwartfinales Wimbledon

0
287

In navolging van Novak Djokovic en Rafael Nadal heeft ook Roger Federer de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De Zwitser won simpel van de Italiaan Matteo Berrettini (6-1, 6-2, 6-2).

Waar bij de vrouwen de topvijf van de plaatsingslijst al uit het toernooi ligt, kwamen de nummers een, twee en drie van de wereldranglijst bij de mannen hun partijen moeiteloos door.

Berrettini was een speelbal van Federer en mocht geen moment hopen op een stunt tegen de achtvoudig Wimbledonkampioen. Binnen een uur en een kwartier was de wedstrijd gespeeld. Daarmee had de Zwitser een half uur minder werk dan Djokovic en Nadal.

Djokovic had op zijn beurt nauwelijks moeite met Ugo Humbert. De Serviër versloeg de Fransman, die nog nooit eerder doordrong tot de vierde ronde in een grandslamtoernooi, in straight sets (6-3, 6-2, 6-3).

Eerder op de dag sloeg Nadal zich overtuigend langs de Portugees João Sousa. De Spaanse nummer drie van de plaatsingslijst gaf zijn opponent geen moment het idee dat er wat te halen viel: 6-2, 6-2, 6-2.

Milos Raonic strandde in de vierde ronde van het toernooi. De Argentijn Guido Pella bleek na een lange vijfsetter, waarin Raonic de eerste twee sets pakte, een maatje te groot (3-6, 4-6, 6-3, 7-6, 8-6). Pella speelt in de volgende ronde tegen Roberto Bautista Agut.

Sam Querrey is in de kwartfinales de tegenstander van Nadal, de Belg Goffin neemt het op tegen Djokovic en Kei Nishikori staat tegenover Federer. In de halve finales kunnen Nadal en Federer elkaar treffen.

Dinsdag spelen de vrouwen de kwartfinales, woensdag komen de mannen weer in actie.

Bron: nos.nl