Federer en Nadal naar vierde ronde Roland Garros

0
334

Roger Federer heeft zich op Roland Garros geplaatst voor de vierde ronde. Na Lorenzo Sonego en Oscar Otte moest ook Casper Ruud er in drie sets aan geloven: 6-3, 6-1, 7-6 (8).

De 20-jarige Noor nam het voor het eerst op tegen de zeventien jaar oudere Zwitser en liet bij vlagen prima tennis zien. Vooral in de derde set, nadat hij de tweede kansloos had verloren, zette hij Federer flink aan het werk.

Op 1-0 wist de nummer 63 Federer, die in de derde set worstelde met zijn opslag, te breken en ook toen de Zwitser meteen terugbrak was hij niet van de leg. In de tiebreak kreeg Federer de dappere Noor pas op het vierde matchpoint op de knieën.

Toernooifavoriet Rafael Nadal leed tegen David Goffin z’n eerste setverlies. De elfvoudig winnaar poetste dat vlekje vlot weg: 6-1, 6-3, 4-6, 6-3.

Goffin, in 2016 kwartfinalist in Parijs, leek op weg naar zijn vierde kansloze gravelnederlaag tegen Nadal toen hij op 5-4 in set drie opeens twee breakpoints kreeg. Hij benutte het tweede, maar het bleek slechts uitstel van executie.

Kei Nishikori balanceerde tegen Laslo Djere (voor het eerst in de derde ronde van een grandslamtoernooi) op de rand van uitschakeling. De Japanner, twee keer kwartfinalist, kwam in de vijfde set met 3-0 achter, maar kon na 4,5 uur toch juichen: 6-4, 6-7(6), 6-3, 4-6, 8-6.

Bron: nos.nl