Federer in finale tegen Australian Open-plaaggeest Tsitsipas

0
332

Roger Federer en Stefanos Tsitsipas spelen de finale van het ATP-toernooi in Dubai. De Zwitser was de Kroaat Borna Coric met 6-2, 6-2 de baas en de Griek klopte de Fransman Gaël Monfils met 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4).

Monfils, onlangs winnaar in Rotterdam, had acht duels op rij gewonnen en Tsitsipas, de beste in Marseille, zeven. Twee spelers in topvorm dus en dat bleek. Vrijwel elke rally was een lust voor het oog, waarbij Tsitsipas uitblonk met zijn enkelhandige backhand en Monfils met zijn ziedende forehand.

In de derde set kreeg Monfils op 4-3 vier breekkansen, maar de Griek werkte die weg alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Door de overwinning bereikt hij voor het eerst de mondiale toptien.

Federer was na iets meer dan een uur klaar met Coric. De 37-jarige Zwitser, die twintig grandslamtitels op zijn naam heeft staan, is daardoor nog maar één zege verwijderd van zijn honderdste toernooizege.

Hij moet dan zaterdag wel zien af te rekenen met de man die hem in januari uitschakelde in de achtste finales van de Australian Open.

Bron: nos.nl