Federer na één set op stoom, Sandgren stunt opnieuw op Australian Open

0
192

Na een lastig begin heeft Roger Federer zich uiteindelijk eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Australian Open. De zesvoudig toernooiwinnaar leverde tegen de Hongaar Márton Fucsovics de eerste set in, maar brak het verzet daarna snel: 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

Federer, als derde ingeschaald in Melbourne, was in de derde ronde door het oog van de naald gekropen tegen John Millman. Ook ditmaal leek het een zware avond voor de Zwitser te worden, want de nummer 67 van de wereld opende ijzersterk. Fucsovics kon in de rally’s prima meekomen en brak zijn opponent op 3-3.

Na het verlies van de eerste set ging Federer een versnelling hoger spelen. Hij zette de 27-jarige Hongaar meer onder druk en daar was diens voetenwerk niet op berekend. Fucsovics bleef wel vechten, maar dat bleek tevergeefs.

Sandgren herhaalt stunt

Federer stuit bij de laatste acht op Tennys Sandgren die opnieuw wist te verrassen in Australië. De Amerikaanse nummer honderd van de wereld klopte de als twaalfde geplaatste Fabio Fognini met 7-6 (5), 7-5, 6-7 (2), 6-4 en bereikte net als twee jaar geleden de kwartfinales.

Het publiek in de Melbourne Arena kreeg in het bijna drieënhalf uur durende gevecht weer eens alle mogelijke versies van Fognini te zien. De Italiaan wisselde fantastische punten af met onbegrijpelijke missers. Hij toonde veel vechtlust, maar oogde ook geregeld compleet inspiratieloos.

Daarnaast lapte de foeterende Fognini weer de nodige regels aan zijn laars. Na het verlies van de eerste set ging hij eerst uitgebreid de discussie aan met de scheidsrechter over een eerder gegeven voetfout, om vervolgens, terwijl het spel weer hervat moest worden, zeven minuten weg te blijven voor een toiletbezoek.

Strafpunt

Fognini werd daarop direct gebroken en vroeg om een medische time-out. De scheidsrechter weigerde dat en gaf de woedende Italiaan een strafpunt. Na ingrijpen van de hoofdscheidsrechter werd Fognini alsnog minutenlang behandeld aan blaren op zijn hand.

Sandgren ergerde zich groen en geel aan het gedrag van zijn opponent en kampte zelf ook met enkele fysieke klachten. Desondanks speelde hij geweldig en strooide hij met winners.

Bron: nos.nl