Federer onderstreept gravelambities met deelname in Madrid

0
347

Roger Federer speelt in mei in aanloop naar Roland Garros het graveltoernooi van Madrid. De organisatie van het masterstoernooi kondigde de komst van de 37-jarige Zwitser aan.

Federer meldde in januari tijdens de Australian Open dat hij na drie jaar weer van plan is om op gravel te spelen. “Ik zit in een fase waarin ik vooral lol wil hebben”, lichtte hij toen toe.

Rome 2016

De nummer zeven van de wereld speelde in mei 2016 in Rome voor het laatst een toernooi op gravel, waarna hij zich met een rugblessure afmeldde voor Roland Garros.

Het grotere risico op fysiek ongemak was vervolgens voor Federer een belangrijke reden om in 2017 en 2018 het gravelseizoen over te slaan.

Gravel is bovendien de minst favoriete ondergrond van de Zwitser, aangezien zijn aanvallende spel daarop niet optimaal rendeert.

Federer vs. Nadal

Dat valt ook af te lezen uit het aantal titels van Federer op gravel. Slechts 11 van zijn 99 toernooizeges, waaronder Roland Garros in 2009, heeft hij tot nu toe op deze baansoort behaald.

Ter vergelijking. Zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal, juist een liefhebber van het spelen op gravel, won 57 van zijn 80 titels op gravel.

Bron: nos.nl