Federer overtuigt in Miami, tiebreak-koning Isner slaat weer toe

0
341

Roger Federer is in tegenstelling tot Novak Djokovic wel tot de kwartfinales van het masterstoernooi in Miami doorgedrongen. De 37-jarige Zwitser won overtuigend van de Rus Daniil Medvedev: 6-4, 6-2.

De partij was door regenval naar donderdag verplaatst en de extra rust leek Federer goed te hebben gedaan. De drievoudig winnaar oogde scherp (22 winners en 8 onnodige fouten), bewoog goed en serveerde sterk (hij kreeg geen enkel breekpunt tegen).

Niveauverschil

De 23-jarige Medvedev, toch de nummer vijftien van de wereld, weerde zich kranig, maar het niveauverschil was simpelweg te groot.

“Ik ben tevreden over mijn niveau van vandaag. Ik serveer bovendien de hele week al goed”, omschreef Federer zijn zege. Hij krijgt nu te maken met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Tiebreak-koning Isner

John Isner drong op de van hem bekende wijze door tot de halve finales. Het servicekanon versloeg Roberto Bautista-Agut in twee tiebreaks: 7-6 (1), 7-6 (5).

Isner won in Miami al van Lorenzo Sonego (7-6, 7-6), Albert Ramos (7-5, 7-6) en Kyle Edmund (7- 6,7-6) en ook nu verliepen de sets op service en moesten tiebreaks voor de beslissing zorgen.

De overige twee kwartfinales in Miami zijn FĂ©lix Auger-Aliassime-Borna Coric en Denis Shapovalov-Frances Tiafoe.

Bron: nos.nl