Federer strooit met dropshots bij gravelrentree

0
397

Roger Federer heeft voor het eerst in drie jaar weer een partij gespeeld op gravel. En dat ging de Zwitser goed af: hij won op het masterstoernooi in Madrid in de tweede ronde van Richard Gasquet met 6-2, 6-3.

De Zwitser liet de voorbije twee jaar het gravelseizoen lopen en had bij zijn rentree een gewillig slachtoffer in de Fransman. Gasquet komt net terug van een hernia-operatie, mist nog wedstrijdritme en is nog niet op zijn ideale gewicht.

Federer profiteerde door zijn tegenstander met fraaie dropshots aan het werk te zetten.

De verder degelijk spelende Federer creëerde drie breekpunten en benutte ze alle drie. Dat bleek meer dan genoeg voor zijn achttiende zege op Gasquet in twintig ontmoetingen.

David Ferrer heeft z’n tennispensioen met minstens een dag uitgesteld. Hij won in de eerste ronde met 6-4, 4-6, 6-4 van Roberto Bautista. De 37-jarige Spanjaard, voormalig nummer drie van de wereld, neemt na dit masterstoernooi afscheid.

In de derde set verspeelde Ferrer mede door een bovenbeenblessure tweemaal een break voorsprong. Op wilskracht sleepte hij toch de zege uit het vuur.

Bron: nos.nl