Federer verlengt in Dubai ongeslagen status tegen Kohlschreiber

0
338

Roger Federer heeft de tweede ronde bereikt van het hardcourttoernooi van Dubai. De Zwitser, die het evenement in de Verenigde Arabische Emiraten tussen 2003 en 2015 zeven keer won, wurmde zich langs de Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-4, 3-6, 6-1.

De 37-jarige Zwitser, als tweede geplaatst achter de Japanner Kei Nishikori, kwam weer voor het eerst in actie sinds zijn uitschakeling op de Australian Open, waar hij in de achtste finales verloor van Stefanos Tsitsipas.

Federer, die in totaal maar liefst 29 afzwaaiers produceerde, werkte in de eerste set met succes een break weg, maar daar slaagde hij in de tweede set niet in, ondanks meerdere kansen. In de beslissende set gaf hij meteen vol gas en kwam Kohlschreiber er niet meer aan te pas.

Veertiende nederlaag

Voor de twee jaar jongere Duitser duurt het wachten daardoor langer en langer. In juni 2005 verloor hij voor het eerst van Federer en ook van de dertien volgende ontmoetingen wist Kohlschreiber er geen te winnen. Verder dan vier sets is hij tot dusver niet gekomen.

Een andere Duitser had wel succes. Sterker, Jan-Lennard Struff zorgde voor een verrassing door het Canadese servicekanon Milos Raonic, kwartfinalist bij de Australian Open in januari en in Dubai als zevende ingeschaald, te elimineren: 6-4, 5-7, 6-4.

Ook de als vierde geplaatste Karen Chatsjanov overleefde de eerste schifting niet. De Rus boog met 4-6, 1-6 voor de Georgiër Nikoloz Basilasjvili.

Bron: nos.nl