Federer voelt zich vrij in Indian Wells: ‘Doet denken aan Rotterdam’

0
354

De internationale tennistop is deze week neergestreken in Indian Wells, waar het eerste masterstoernooi van het jaar gehouden wordt. Ook Roger Federer is er. Afgelopen zaterdag veroverde hij in Dubai de honderdste titel uit zijn carrière.

“Het doet me denken aan februari vorig jaar. Toen won ik in Rotterdam en werd ik de oudste nummer één van de wereld”, zegt de 37-jarige Zwitser. “Het is fijn om vroeg in het seizoen een succesweek te hebben.”

Federer voelt zich bevrijd. “Nu hoef ik niet meer ieder toernooi vragen te beantwoorden over wanneer ik mijn honderdste titel haal. Dat is achter de rug. Mijn enige probleem hier is een tegenstander die een goede dag heeft.”

Bertens en Haase

In Indian Wells zijn alle topspelers aanwezig. Zowel bij de mannen als de vrouwen. Het toernooi bij de mannen werd vorig jaar gewonnen door Juan Martín del Potro, die er nu niet bij is vanwege een blessure. Bij de vrouwen ging de titel naar Naomi Osaka.

Kiki Bertens staat dankzij een bye al in de tweede ronde en daarin treft ze de Poolse Magda Linette. Robin Haase opent tegen de Oezbeek Denis Istomin.

Bron: nos.nl