Federer wil nog lang niet stoppen: ‘Ga misschien ook naar de Spelen’

0
280

Zolang zijn lichaam het aankan en zijn gezin er niet onder lijdt zal Roger Federer (38) doorgaan met tennissen. Zijn schema ligt dan ook al vast tot en met Wimbledon volgend jaar.

Welke toernooien de Zwitser na Wimbledon gaat spelen, daar is hij nog niet over uit. Ook niet over zijn deelname aan de Olympische Spelen. “Ik weet het nog niet, al word ik wel enthousiast van het vooruitzicht van de Spelen.”

Federer denkt volgende maand de knoop door te hakken over Tokio. “De Spelen zijn zo speciaal voor me geweest. In 2000 leerde ik mijn vrouw kennen in Sydney en in Athene en Peking mocht ik de vlag dragen. Dat was een droom die uitkwam.”

Die ene ontbrekende titel

Met Stan Wawrinka werd Federer in 2008 olympisch kampioen in het dubbelspel, maar een gouden medaille in het enkelspel is de enige grote prijs die de twintigvoudig grandslamkampioen nog niet heeft. In Londen pakte hij zilver en in Rio de Janeiro was hij vanwege een blessure niet van de partij.

“Als alles goed voelt, dan ga ik”, zegt Federer over Tokio. “Anders laat ik het schieten, maar ik moet toegeven dat meedoen aan de Spelen zeker een mooi uitdaging is.”

Bron: nos.nl