Fernando Ricksen kondigt zijn laatste benefietavond voor ALS-onderzoek aan

0
309

Oud-voetballer Fernando Ricksen heeft in een videoboodschap op Twitter aangekondigd dat hij op 28 juni voor het laatst een benefietavond zal bijwonen om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Hij lijdt sinds enkele jaren aan de spierziekte; zijn gezondheid gaat steeds verder achteruit.

Ricksen verblijft sinds een half jaar in een hospice in Schotland. Door zijn ziekte kan hij niet meer praten. Op de video is te zien dat hij in zijn bed ligt. Via zijn spraakcomputer laat hij weten dat de benefietavond van 28 juni zijn laatste wordt.

“Op 28 juni houd ik een bijzondere avond. Omdat het steeds moeilijker voor me is, wordt dit mijn laatste avond. Laten we er een onvergetelijke avond van maken. Ik zie jullie snel”, is in de boodschap te horen.

De ziekte ALS werd in 2013 bij Ricksen geconstateerd. Sindsdien is de oud-speler van onder meer Fortuna Sittard, AZ en Glasgow Rangers zeer openhartig over zijn ziekte. Hij houdt geregeld benefietavonden waarin hij zijn fans ontmoet en geld inzamelt voor onderzoek naar ALS.

Bron: nos.nl