Feyenoord en FC Groningen hekelen eredivisiewijzigingen vanwege Ajax

0
306

Feyenoord en FC Groningen hebben teleurgesteld gereageerd op de wijzigingen in het eredivisieschema, ten faveure van de Champions League-campagne van Ajax.

De KNVB paste de aanvangstijden van vijf eredivisiewedstrijden aan, waaronder FC Groningen-Ajax, Feyenoord-AZ en NAC-Feyenoord.

FC Groningen laat op de eigen clubwebsite weten zeer ongelukkig te zijn met het late tijdstip van de verplaatsing van het competitieduel met Ajax.

Algemeen directeur Hans Nijland noemt de timing van de beslissing, minder dan drie weken voor de wedstrijd gespeeld wordt, “zeer teleurstellend”. “Wij beseffen heel goed dat supporters, die reeds een kaart hebben voor deze wedstrijd, mogelijk gedupeerd worden.”

Feyenoord meldt dat de club “negatief tegenover de tijdsveranderingen stond en dit heeft aangekaart bij de KNVB”. Ook de Rotterdammers hekelen het “late moment” van de wijzigingen.

De KNVB besloot eerder dit seizoen ook tot het verplaatsen van Ajax-PEC. Dat was destijds tegen het zere been van de Zwollenaren en Ajax’ titelconcurrent PSV.

Bron: nos.nl