Feyenoord niet akkoord met straf vanwege vuurwerk

0
412

Feyenoord is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk bij het bekerduel met Ajax op 27 februari. De aanklager van de KNVB wil dat Feyenoord een duel (competitie of beker) zonder publiek in de vakken R, S en T speelt.

Daarnaast wil de aanklager Feyenoord beboeten met een straf van 15.000 euro. Feyenoord laat de zaak nu voorkomen bij de tuchtcommissie van de KNVB. “Dit onder meer omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad”, meldt Feyenoord.

Waarschuwing voor supporters

De Rotterdammers werden dit seizoen al twee keer eerder bestraft na het afsteken van vuurwerk door de aanhang. Op 4 april van dit jaar was Vak S gesloten bij de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens Feyenoord-PSV in december 2018. Ook kreeg Feyenoord onlangs een boete van 25.000 euro vanwege het afsteken van vuurwerk bij de competitiewedstrijd Feyenoord-Ajax op 27 januari van dit jaar.

Wanneer de tuchtcommissie zich over de zaak buigt, is niet bekend en het is daarmee ook nog onduidelijk voor welke wedstrijd de straf eventueel geldt. Feyenoord doet in een bericht op de clubsite een dringend beroep op supporters om zich voortaan te onthouden van het afsteken van vuurwerk. “De geldboetes en de bijkomende maatregelen in de vorm van vakken leeg houden, zullen bij toekomstige vuurwerkincidenten alleen maar groter en omvangrijker worden.”

Bron: nos.nl