Feyenoord wil met beloftenteam via nieuwe competitie naar eerste divisie

0
208

Feyenoord treedt volgend seizoen met het beloftenteam toe tot de nieuwe competitie voor spelers onder 21 jaar. Uiteindelijk hopen de Rotterdammers daarmee in de Keuken Kampioen Divisie (eerste divisie) terecht te komen.

Voetbalbond KNVB besloot maandag dat de onder 21-competitie in het seizoen 2020/2021 van start gaat. Vanuit de competitie is promotie mogelijk naar de tweede divisie en vervolgens naar de eerste divisie.

De wens om toe te treden tot de zogeheten voetbalpiramide leeft bij Feyenoord al langer. Algemeen directeur Mark Koevermans zei vorige maand bij zijn aanstelling zo snel mogelijk met Jong Feyenoord in de eerste divisie uit te willen komen.

Feyenoord zag een aantal jaar geleden nog af van toetreding tot de eerste divisie, waarin momenteel Jong Ajax, Jong AZ, Jong PSV en Jong FC Utrecht actief zijn.

‘Goed podium’

“Een beloftenteam in de voetbalpiramide betekent een goed podium voor onze spelers om zich te laten zien”, zegt hoofd jeugdopleiding Stanley Brard nu. “Bovendien wordt de brug tussen de jeugd en Feyenoord 1 daarmee weer een stukje kleiner.”

“Hiermee wordt de opleiding verlengd, wat inhoudt dat wij jeugdspelers meer kunnen bieden. De weerstand neemt toe en dat is goed voor hun ontwikkeling.”

Bron: nos.nl