FIFA-baas Infantino wil WK voetbal voor vrouwen uitbreiden naar 32 teams

0
268

Als het aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino ligt, doen aan het volgende WK voetbal voor vrouwen 32 landen mee. De Italiaan heeft laten weten zijn plannen te zullen voorleggen aan het bestuur en de leden van de FIFA. Aan het WK dat zich momenteel afspeelt in Frankrijk doen 24 landen mee.

Bij de mannen mochten sinds het WK van 1998 al 32 teams meedoen. In 2026, wanneer Canada, de Verenigde Staten en Mexico als gastlanden optreden voor het WK, zullen voor het eerst 48 landen aan het eindtoernooi deelnemen.

Niet alleen wil Infantino het WK voor vrouwen uitbreiden naar 32 teams, ook zou volgens de FIFA-voorzitter vanaf volgend seizoen een WK voetbal voor clubteams van vrouwen gespeeld moeten worden. “Zo snel mogelijk, want we kunnen interlandvoetbal alleen maar ontwikkelen als we ook overal in de wereld investeren in clubvoetbal.”

Biedingsproces

Om het aantal deelnemende landen te vergroten, moet het biedingsproces voor het WK in 2023 heropend worden. “We zijn het bidproces van het WK 2023 net begonnen en dat is gebaseerd op 24 teams.”

Mochten de plannen van Infantino doorgaan, dan moet iedereen volgens hem een nieuwe kans krijgen om het toernooi te organiseren. “Dat komt met spoed op onze agenda.”

Bron: nos.nl