Fledderus volgt Jans op als technisch directeur bij FC Groningen

0
342

Mark-Jan Fledderus wordt de nieuwe technisch directeur van FC Groningen. Hij is de opvolger van Ron Jans, die afgelopen december bekendmaakte aan het einde van dit seizoen te stoppen bij de Groningers.

De 36-jarige Fledderus is een jaar aan het werk geweest als technisch directeur van Heracles Almelo, nadat hij in 2017 bij diezelfde club een punt achter zijn loopbaan als voetballer had gezet.

De oud-middenvelder stond vanaf 2004 vier seizoenen onder contract bij FC Groningen en speelde verder voor Heracles Almelo, Roda JC, sc Heerenveen en Telstar. Hij is tot 1 april in dienst in Almelo.

“Ik verlaat Heracles met pijn in het hart”, zegt Fledderus op de website van de club. “De keuze om te vertrekken was lastig, maar ik laat een stabiele organisatie achter.”

Tweede nieuwkomer

Fledderus is de tweede nieuwe naam in de directie van FC Groningen. Wouter Gudde neemt na dit seizoen het stokje over van Hans Nijland als algemeen directeur. Nijland kondigde vorig jaar november aan de club na bijna 23 jaar te verlaten.

Samen met commercieel directeur Robbert Klaver gaan Gudde en Fledderus de nieuwe clubleiding vormen van FC Groningen.

Gilissen

Tim Gilissen volgt op zijn beurt Fledderus op bij Heracles. De 36-jarige oud-speler van de club komt over van NAC Breda, waar hij sinds 2015 manager van de jeugdopleiding was.

Gilissen begon zijn voetballoopbaan in Almelo. Na twee jaar in de jeugdopleiding debuteerde hij in 2003 tegen Helmond Sport. In het vervolg van zijn carrière speelde hij voor Go Ahead Eagles en NAC Breda.