Fognini geeft elfvoudig winnaar Nadal pak slaag in Monte Carlo

0
337

Op het mastersternooi van Monte Carlo gaat de finale tussen twee verrassende namen: Dusan Lajovic en Fabio Fognini. De Italiaan Fognini veegde in de halve finales Rafael Nadal van de baan, Lajovic klopte Daniil Medvedev.

Voor titelhouder en elfvoudig winnaar Nadal begonnen de problemen meteen al in de eerste game. De Spanjaard leverde na 12 minuten op het derde breakpoint zijn service in.

Hij kwam weliswaar op 1-1, maar kreeg geen grip op de partij. Nadal speelde erg wisselvallig.

Fognini pakte de eerste set, kwam in de tweede met geweldig spel op 5-0, 40-0, kreeg nog een beetje last van zenuwen, maar won uiteindelijk wel: 6-4, 6-2.

Lajovic haalde de eindstrijd door een overwinning op de Rus Medvedev. De ongeplaatste Serviër baande zich met 7-5, 6-1 een weg naar zijn eerste ATP-finale. Medvedev rekende in de vorige ronde af met Novak Djokovic.

Tegen Lajovic kwam hij op 5-1, maar vervolgens haperde zijn opslag en met drie breaks op rij haalde de Serviër de set binnen. Medvedev oogde lusteloos, Lajovic trok bij de rally’s steeds het initiatief naar zich toe en pas de vijfde game van de tweede set ging weer naar de Rus.

Het was te laat om het momentum van Lajovic te verstoren en twee games later sloeg hij op zijn tweede matchpoint toe.

Bron: nos.nl