Forbes: Federer troeft Messi en Ronaldo af als bestbetaalde sporter

0
73

Roger Federer voert voor het eerst de lijst van bestbetaalde sporters ter wereld van het tijdschrift Forbes aan. De Zwitser troefde over de afgelopen twaalf maanden Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, die vorige keer bovenaan de lijst stond, af.

Federer kwam het afgelopen jaar tot 106,3 miljoen dollar, omgerekend 95,5 miljoen euro, aan inkomsten. Grotendeels verdiend uit lucratieve sponsorcontracten. De Zwitser verdiende iets meer dan Ronaldo (105 miljoen dollar) en Messi (104 miljoen dollar).

Eerste tennisser

Federer is de eerste tennisser die de lijst van Forbes aanvoert. Hij is ook pas de negende sporter die de lijst aanvoert sinds het zakenblad daar in 1990 mee is gestart.

In juni 2018 voerde de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather de lijst aan. Hij verdiende toen met één gevecht, tegen de Ierse kooivechter Conor McGregor, 275 miljoen dollar, omgerekend 235 miljoen euro. Mayweather is inmiddels gestopt en staat niet meer in de lijst. McGregor staat nu zestiende met 48 miljoen dollar aan inkomsten.

De best verdienende sportvrouw volgens het tijdschrift is ook een tennisser, Naomi Osaka. De 22-jarige Japanse verdiende het afgelopen jaar ruim 34 miljoen euro. In de gezamenlijke lijst brengt haar dat op de 29ste plaats, net voor collega Serena Williams (33ste). Zij zijn de enige twee vrouwen bij de eerste honderd.

Er staat geen Nederlandse sporter bij de eerste honderd.

Bron: nos.nl