Formidabel staaltje wielrennen Asgreen in Kuurne-Brussel-Kuurne

0
180

Kasper Asgreen heeft op formidabele wijze Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Deen van Deceuninck-QuickStep ging op 30 kilometer van de finish achter vier vroege vluchters aan, liet ze daarna een voor een staan en bleef de jagende meute in de slotkilometer net voor.

Kuurne-Brussel-Kuurne is de tweede koers van het klassieke Belgische wielervoorjaar. Gisteren werd de eerste – de Omloop het Nieuwsblad – gewonnen door de Belg Jasper Stuyven.

Nederlander Jakobsen wordt vierde

Kuurne-Brussel-Kuurne kwam op de Oude Kwaremont (op 55 kilometer van de finish) echt op gang. Het peloton brak en omdat Deceuninck-QuickStep in het voorste deel geen sprinters had, gaf de formatie flink gas.

Na de hergroepering sprong Asgreen weg, met in het achterhoofd de wetenschap dat – mocht zijn vlucht mislukken – de ploeg altijd nog de Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen als troef achter de hand had. Maar de achtervolging haperde, tot vreugde van Asgreen.

Jakobsen eindigde als vierde, achter de Italiaan Giacomo Nizzolo en de Noor Alexander Kristoff.

Gianni Moscon werd uit de koers genomen. De Italiaan van Team Ineos smeet na een grote valpartij aan de voet van de Knokteberg de fiets van een andere renner weg en raakte daarbij het lichaam van een andere coureur.

Moscon werd in augustus 2018 voor vijf weken geschorst, nadat hij in de Tour de France een klap had uitgedeeld aan de Fransman Elie Gesbert. Eerder werd hij al eens beschuldigd van racistische opmerkingen.

Bron: nos.nl