Frans bekeravontuur van club uit Indische Oceaan ten einde

0
128

Het Franse bekersprookje van Jeunesse Sportive Saint-Pierroise is ten einde. De voetbalclub afkomstig van het eiland Réunion in de Indische Oceaan heeft in de zestiende finales van de Coupe de France verloren na verlenging van Épinal, dat uitkomt op het vierde niveau.

Saint-Pierroise is met vijf kampioenschappen op rij de topclub van Réunion, een eiland ten oosten van Madagaskar waar ruim 800.000 mensen wonen.

Het is onderdeel van Frankrijk en daarom mag Saint-Pierroise mee doen aan het belangrijkste Franse bekertoernooi. Daarin ging het tot nu toe voortvarend.

Heen en weer naar Europa

Begin januari was Saint-Pierroise na een reis van ruim 9.000 kilometer met 2-1 te sterk voor Niort, dat uitkomt op het tweede niveau. Daardoor schaarde de club zich bij de laatste 32.

Voor de wedstrijd tegen Épinal legde de club wederom een verre reis af. Het duel begon niet al te best voor de bezoekers, al na een kwartier werd een van de spelers van het veld gestuurd.

Desondanks hield Saint-Pierroise stand en wist het een verlening af te dwingen. Bijna liep de wedstrijd uit op een penaltyserie, maar in de 118de minuut scoorde Épinal alsnog.

Payet en Milla

Bij Saint Pierroise heeft onder meer Dimitri Payet gespeeld, smaakmaker van de Franse ploeg op het EK in 2016.

Ook Guillaume Hoarau, vorig jaar topscorer van Zwitserse competitie, en de Franse international Jean-Pierre Papin hebben er gespeeld, net als Roger Milla.

Bron: nos.nl