Geen drie op drie voor Groenewegen, Bennett wint sprint

0
334

De derde vlakke etappe in Parijs-Nice heeft niet de derde ritzege voor Dylan Groenewegen opgeleverd. De Nederlander van Jumbo-Visma mengde zich wel in de massasprint, maar kwam in de laatste meters tekort en liet het lopen.

De Ier Sam Bennett toonde zich de snelste. De renner van de Bora-ploeg klopte in de rit van Cepoy naar Moulines over tweehonderd kilometer Caleb Ewan op de meet.

Voor de derde dag op rij was er geen sprake van een reguliere sprintetappe. Opnieuw zette de Sky-ploeg het peloton in de finale op de kant en dreigden er waaiers te ontstaan. Groenewegen, die de eerste twee ritten had gewonnen, leek nu de boot te missen. Met de hulp van twee ploegmaten kon de Jumbo-sprinter toch nog meedoen in de finale, maar hij ontbeerde de kracht om zijn derde zege te pakken. Hij finishte als negende. Fabio Jakobsen was de beste Nederlander op de derde plaats.

‘Morgen zal te moeilijk worden’

Groenewegen behield wel de gele leiderstrui én de groene puntentrui. Hij verdedigt in het algemeen klassement een voorsprong van zes seconden op Michal Kwiatkowski. “Morgen zal het te moeilijk zijn. Het is een heuveletappe. Ik ga het proberen, maar ik denk niet dat ik hem kan vasthouden”, reageerde Groenewegen. “Ik had de benen niet vandaag, na de zware rit van gisteren.”

Bron: nos.nl