Geen nieuwe corona-gevallen bij FC Köln, woensdag overleg over Bundesliga

0
99

Bij een tweede testronde op het coronavirus bij FC Köln zijn geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Vorige week werden twee spelers en een fysiotherapeut van de club uit de Duitse Bundesliga positief getest en in quarantaine geplaatst.

Daardoor groeide in Duitsland de twijfel over de haalbaarheid van het plan om de voetbalcompetitie binnenkort voort te zetten. Bij groen licht van de Duitse regering hoopt de Bundesliga op 15 of 22 mei (zonder publiek) weer te beginnen.

Volgens FC Köln zijn alle andere spelers en begeleiders zondag opnieuw getest. “Alle door een onafhankelijk laboratorium uitgevoerde tests waren negatief. Het team zal maandag dus opnieuw trainen, geheel volgens de richtlijnen van de Duitse Voetballiga DFL”, aldus de club.

Kleine groepen

Bij alle Bundesligaclubs wordt momenteel in kleine groepjes getraind, in afwachting van een besluit over het doorgaan van de competitie. Bondskanselier Angela Merkel en de minister-presidenten van de zestien deelstaten buigen zich komende woensdag over de kwestie.

Bron: nos.nl