Geen shirts en handdoeken meer voor tennisfans in strijd tegen corona

0
197

Door het coronavirus zijn tientallen sportevenementen al afgelast of uitgesteld, zaten wielrenners vast in hotels en worden wedstrijden zonder publiek gespeeld. De evenementen die wel doorgaan, krijgen ook steeds meer te maken met voorzorgsmaatregelen.

De internationale tennisfederaties ATP en WTA kondigden vandaag aan dat spelers hun fans niet meer mogen verblijden met attributen als zweetbandjes, shirts en handdoeken.

De maatregelen gelden voor de aanstaande toernooien in onder andere Indian Wells, Miami en Charleston. Behalve de restricties rond het weggeven van de kleding, mogen de tennissers ook geen pennen meer aannemen bij het zetten van handtekeningen.

Afgelopen week maakte de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA al bekend soortgelijke maatregelen te treffen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Handschoenen op de baan

Naast maatregelen buiten de baan, worden er ook maatregelen getroffen op de baan. Zo moeten de ballenjongens en -meisjes handschoenen dragen en mogen ze geen handdoeken of drinkflessen aan de spelers aanreiken of vasthouden.

“De gezondheid en veiligheid van de spelers, fans, begeleiding en het personeel van de toernooien zijn van het grootste belang voor ons en omdat de verspreiding van het coronavirus doorgaat, zijn dit nodige voorzorgsmaatregelen om te nemen”, aldus WTA en ATP in een gezamenlijke verklaring.

Vrijdag kwam de Nederlandse hockeybond KNHB ook al met een reactie op de uitbraak van het coronavirus. Zo gelastte de bond de rolstoelhockeycompetities al af, vanwege de kwetsbaarheid van deze doelgroep.

De andere hockeywedstrijden zullen gewoon doorgaan, maar de bond adviseert teams wel om geen handen meer te schudden voor de wedstrijd. In plaats daarvan hebben veel teams nu de ‘stickshake’ geïntroduceerd: ze tikken hun sticks tegen elkaar aan voor aanvang van de wedstrijd.

Pro League ook getroffen

Het coronavirus heeft ook invloed op de Pro League-duels van de Nederlandse mannen en vrouwen. De Australische hockeyteams hebben laten weten niet af te reizen naar Nederland voor de Pro League wedstrijden in Den Bosch eind maart.

De internationale hockeyfederatie FIH heeft nog niet bekendgemaakt wanneer deze wedstrijden ingehaald zullen worden.

Bron: nos.nl