Geen wielerkoersen in Vlaanderen tot 1 april, ook Ronde van Drenthe eruit

0
184

Ben Weyts, de Vlaamse minister van Sport, heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus een streep gezet door alle sportwedstrijden met publiek tot en met 31 maart, uitgezonderd voetbal. In Nederland is er een streep gezet door de Ronde van Drenthe en Olympia’s Tour.

Het besluit houdt in dat een groot deel van de Vlaamse voorjaarskoersen van het programma is gehaald, waaronder Gent-Wevelgem. De Ronde van Vlaanderen is op 5 april en gaat vooralsnog wel door.

De Ronde van Drenthe en Olympia’s Tour werden geschrapt, nadat de Nederlandse overheid heeft besloten om tot 31 maart alle evenementen met meer dan honderd bezoekers af te gelasten.

De Colombiaanse wielrenner Fernando Gaviria heeft het coronavirus opgelopen, zo maakte hij eerder vandaag bekend via Instagram. “Ik heb positief getest op corona, maar ik maak het goed. Mijn ploeg en het ziekenhuis hebben mij perfect verzorgd”, zegt de renner van UAE Emirates.

De 25-jarige Gaviria zit sinds eind vorige maand in quarantaine in Abu Dhabi, waar hij met zijn ploeg was voor de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De koers werd na vijf etappes stilgelegd. Behalve Gaviria raakte ook de Rus Dmitri Strachov besmet.

Bron: nos.nl