Geletruidrager Pogacar ziet Bennett wegvallen, Majka mag wel door ondanks positieve test

0
79

Geletruidrager Tadej Pogacar is opnieuw een belangrijke knecht kwijtgeraakt in de Tour de France. De Nieuw-Zeelander George Bennett is uit de koers gestapt na een positieve coronatest.

Pogacar verdedigt in het algemeen klassement een voorsprong van 39 seconden op Jonas Vingegaard. Eerder al zag de Sloveen door corona ook Vegard Stake Laengen al wegvallen uit zijn ploeg UAE Emirates, dat nog uit zes renners bestaat.

Ook Rafal Majka uit de ploeg van Pogacar heeft vanochtend positief getest, maar de Pool blijft wel actief in de Tour. “Hij vertoont geen symptomen en uit analyse van de PCR-test blijkt dat er een erg laag gevaar van infectie is”, verklaart ploegarts Adrian Rotunno van UAE.

“We hebben de zaak van Majka voorgelegd aan de UCI en zij hebben hem vlak voor de start van de etappe groen licht gegeven”, aldus Rotunno. Eerder mocht ook Bob Jungels in koers blijven na een positieve test zonder symptomen. De Luxemburger van AG2R schreef gisteren de negende etappe op zijn naam.

Vier renners minder

De tiende etappe van de Tour de France begon met vier renners minder. Ben O’Connor, vorig jaar nog vierde in het eindklassement, stapte na zijn lijdensweg in de eerste Tourweek niet meer op en Alexis Vuillermoz kampt met een zonnesteek.

Het coronavirus velde naast Bennett ook Luke Durbridge, een Australische ploeggenoot van Dylan Groenewegen bij BikeExchange.

Bron: nos.nl