Geliquideerde man Amsterdam-Zuidoost is oud-profvoetballer

0
390

De man die gisteravond overleed na een schietincident in Amsterdam-Zuidoost is de 32-jarige oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Dat meldt de Amsterdamse politie.

Maynard speelde in Nederland als verdediger onder meer bij FC Volendam en FC Emmen. In 2007 debuteerde hij in het profvoetbal, om een jaar later met Volendam kampioen te worden in de eerste divisie.

Daarna stond hij nog onder contract bij clubs in Belgiƫ, Portugal, Hongarije en Engeland. Drie jaar geleden stapte hij over naar het amateurvoetbal. Dit seizoen speelde Maynard bij hoofdklasser Alphense Boys.

Medeleven

De club laat op de website weten geschokt te zijn door de dood van Maynard. Vanavond is er een besloten bijeenkomst voor spelers en staf georganiseerd.

“Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden”, aldus de club. De wedstrijd van de Alphense Boys van aankomende zaterdag tegen Hollandia is afgelast.

De oud-prof werd gisteravond in zijn auto onder vuur genomen vanaf een scooter. Daarbij raakte hij zwaargewond, waarna hij tegen de voorgevel van een brandweerkazerne reed. Maynard overleed kort daarna aan zijn verwondingen.

Gisteren werd in Amsterdam eerder op de dag advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. De politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen verband is tussen de twee incidenten, maar onderzoekt dat nog.

Bron: nos.nl