Geluksvogel Bounedjah bezorgt Algerije Afrika Cup

0
285

Algerije heeft voor de tweede keer ooit de Afrika Cup gewonnen. De Algerijnen maakten er in Egypte een fysieke wedstrijd van en hadden aan een fortuinelijke treffer genoeg om te winnen: 1-0.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de tweede minuut. Baghdad Bounedjah, die in clubverband voor het Qatarese Al Sadd speelt, had buitengewoon veel geluk toen zijn gekraakte afstandsschot in een parabolische baan over de uitgekomen Senegalese keeper vloog.

In een fysieke wedstrijd, met veel overtredingen over en weer, verdienden beide landen niet de schoonheidsprijs voor het vertoonde voetbal. Alleen Senegalees M’Baye Niang, die verrassend uithaalde van een meter of dertig, had een pareltje op zijn schoen. Zijn uithaal ging echter nipt over.

Penalty wordt scheidsrechtersbal

Alle vrije trappen ten spijt (Algerije maakte in totaal 32 overtredingen), bleef Senegal tegen een achterstand aan kijken. De Senegalezen, die voor de tweede keer in de finale van de Afrika Cup stonden, mochten even hopen op een penalty na een vermeende handsbal, maar op basis van de videobeelden besloot de Kameroense scheidsrechter de strafschop te veranderen in een scheidsrechtersbal.

Ook later in de wedstrijd kregen de Senegalezen nog voldoende mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Niang schoot naast, Ismaïla Sarr hoog over en invaller Krépin Diatta verspilde de zoveelste vrije trap in kansrijke positie.

Met een verdedigende tactiek speelde Algerije het duel uit. Dat lukte, waarna geluksvogel Bounedjah de gevierde man bij de Algerijnen was.

Tweede titel

De twee landen kwamen elkaar in de groepsfase van het toernooi ook al tegen. Ook toen Algerije met 1-0.

In 1990 was Algerije al eens de beste natie van Afrika. Destijds versloegen de Algerijnen in eigen land Nigeria met 1-0.

Bron: nos.nl