Gesink, Kelderman en Arensman leven toe naar ’thuis-etappes’ in Vuelta

0
20

Veel oranje, muziek van een feest-dj en een rondtochtje over de grachten. De ploegenpresentatie daags voor de Ronde van Spanje kon niet Hollandser. De Vuelta start vrijdag in het hart van Utrecht, waar Robert Gesink, Thymen Arensman en Wilco Kelderman een goede indruk willen maken.

Voor Gesink, die samen met zijn ploeggenoten van Jumbo-Visma op het volle Vredenburgplein uitgebreid toegejuicht werd, is het al de vierde grote ronde die hij in Nederland begint. De vorige drie keer beviel hem dat prima.

“Het zijn steeds goede rondes voor mij geweest, waar ik misschien wel mijn beste resultaten in heb behaald. Ik hoop dat het weer zo’n mooie editie gaat worden.”

Wat houdt dat in voor Gesink, een mooie editie? “We kunnen iets unieks behalen, als we Primoz Roglic aan zijn vierde Vuelta-zege helpen.”

“Zelf hoop ik een sterke en constante ronde neer te zetten. Ik focus me eerst maar eens op de ploegentijdrit van vrijdag en als dat goed gaat, droom ik misschien nog wel van iets meer.”

Geschiedenis

Dromen doet ook Thymen Arensman, die van Team DSM deze Vuelta voor het klassement mag gaan rijden. Het 22-jarige talent kent Utrecht goed: hij studeerde er geschiedenis.

“Dat ik hier heb gestudeerd, maakt het wel extra bijzonder. Na het halen van mijn propedeuse en mijn tweede jaar moest ik stoppen, want de studie bleek niet te combineren met profwielrennen.”

Nu wacht hem dus zijn eerste Vuelta, die hij na een sterke Giro d’Italia begint als kopman. “Ik krijg de kans van mijn ploeg om te kijken wat ik kan in het klassement. Ik heb geen idee waar ik sta, dus het wordt een ontdekkingstocht.”

Kansen voor Kelderman

Wilco Kelderman is de Nederlander met misschien wel de beste papieren voor een hoge notering in de Vuelta. “Ik voel me eigenlijk goed. Als alles meezit, moet ik voor het podium mee kunnen draaien.”

Samen met Jai Hindley en Sergio Higuita voert de 31-jarige coureur zijn ploeg BORA-hansgrohe aan. Wie er uiteindelijk vol voor het klassement mag gaan, moet gedurende de drie weken durende ronde blijken.

“Dat is echt afwachten. Ik ga eerst eens genieten van de etappes hier in Nederland. Utrecht is voor mij vlak bij huis en we zijn hier in een mooie stad, waar altijd een fijne sfeer hangt. Ik kijk er echt naar uit”, aldus Kelderman die al eens als vierde (2017), zevende (2019) en tiende (2018) eindigde in de Vuelta.

Bron: nos.nl