Görges zet punt achter tenniscarrière: ‘Het is tijd voor wat anders’

0
95

Julia Görges heeft besloten te stoppen met tennis. De 31-jarige Duitse won zeven WTA-titels in het enkelspel en twaalf in het dubbelspel. “Het is tijd voor wat anders”, aldus de tennisster.

Görges bereikte op de Australian Open, Roland Garros en de US Open de achtste finales. Op Wimbledon haalde ze zelfs de halve finales. Dat deed ze in 2018 door in de kwartfinales van Kiki Bertens te winnen. In dat jaar was de Duitse de nummer negen van de wereld.

“Lief tennis, ik schrijf je, omdat ik gedag wil zeggen”, aldus Görges op Instagram. “Je hebt me zoveel gegeven en ik ben dankbaar voor alles wat je me hebt laten zien en hebt geleerd.”

De tennisster, op dit moment de mondiale nummer 45, werkte sinds juli samen met Raemon Sluiter. De voormalig coach van Bertens begeleidde haar in Rome en op Roland Garros, maar de samenwerking leverde geen successen op.

Afgelopen weekend werd al bekend dat Sluiter niet langer meer de coach zou zijn van Görges. De onzekere coronaperiode zou ten grondslag hebben gelegen aan het besluit van de coach om de Duitse niet langer te begeleiden, nu blijkt Görges dus helemaal te stoppen met tennis.

Bron: nos.nl