Gouverneur staat US Open toe, maar Bertens ‘wacht nog even af’

0
26

De US Open heeft definitief groen licht gekregen om over twee maanden gewoon door te gaan, ondanks de coronacrisis. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, gaf daar dinsdag toestemming voor.

Het grandslamtoernooi zal van 31 augustus tot en met 13 september zonder publiek worden gehouden op Flushing Meadows. “Er worden buitengewone maatregelen genomen. Uitgebreid testen, extra kleedruimte en vast vervoer en verblijf”, aldus Cuomo.

Of er minder spelers dan normaal mogen meedoen aan de US Open, daarover laat de gouverneur zich niet uit.

New York was de afgelopen maanden een van de brandhaarden van de coronauitbraak in de Verenigde Staten, waar ook nu nog dagelijks veel nieuwe besmettingen gemeld worden.

Bertens wacht af, Halep komt niet naar New York

Veel spelers staan niet te springen om naar de US Open te gaan. Ook Kiki Bertens houdt een slag om de arm. “Ik wacht even af tot half juli, kijken wat iedereen doet. Op dit moment mogen wij ook nog niet internationaal reizen”, meldt de nummer zeven van de wereld.

Simona Halep, de Roemeense nummer twee van de wereld, laat weten Europa niet uit te gaan. “Ik weet dat de organisatoren en sponsors willen dat hun toernooien doorgaan en dat veel spelers een financieel moeilijke periode meemaken. Dit is een persoonlijke beslissing. We moeten de meest optimale beslissing nemen voor onze gezondheid en carrière.”

Eerder uitten ook Novak Djokovic en Rafael Nadal al hun twijfels. Roger Federer zal vanwege een blessure sowieso niet meer spelen dit jaar.

Roland Garros is verplaatst naar september. Het toernooi in Parijs zal een week na afloop van de US Open van start gaan. Wimbledon is definitief van de kalender gehaald.

Bron: nos.nl