Griekspoor trekt goede lijn niet door en verliest in traditierijk Hamburg

0
94

Tallon Griekspoor heeft in Hamburg zijn aansprekende overwinning op Holger Rune geen vervolg kunnen geven. De Noord-Hollander ging op het Duitse graveltoernooi in de tweede ronde onderuit tegen de Kroaat Borna Coric: 3-6, 4-6.

Griekspoor begon niet eens zo slecht aan de partij en zette Coric met sterk spel vanaf de baseline aan het werk. De Nederlander miste op 1-1 en 2-2 breekkansen (drie stuks in totaal), mede door de ijzersterke service van de Kroaat.

Coric, de voormalig nummer twaalf van de wereld (nu 183ste) die terugkomt van een schouderblessure, begon sterker te spelen en had steeds beter een antwoord op het offensieve spel van Griekspoor.

Onverwacht slordig

Een wat onverwachte slordige game op 2-3 deed Griekspoor de das om, waarna de eerste set snel voorbij was.

De teleurstelling van het setverlies was daarna merkbaar bij Griekspoor, die mede door ongeduld (snel naar het net komen) en een haperende service direct in de tweede set werd gebroken.

Griekspoor, vorige week nog winnaar van een challengertoernooi in Amersfoort, herpakte zich daarna wel, maar kon geen break in de servicegame van Coric forceren.

Rijke historie

Daarmee blijft Tom Okker nog altijd de enige Nederlander die het traditierijke Hamburg Open heeft gewonnen (in 1970). Hamburg werd in 1892 voor het eerst georganiseerd en is daarmee het oudste tennistoernooi van Duitsland.

Er zit aan de Hamburg Open overigens nog een Nederlands tintje. De locatie heeft namelijk voor Richard Krajicek een speciale betekenis, al is het niet een vrolijke.

Hij had in 1999 de eerste Nederlandse nummer één van de wereld kunnen worden als hij in Hamburg de titel had veroverd. Krajicek strandde echter in de tweede ronde. Daarna kwam hij nooit meer zo dicht in de buurt van de mondiale nummer één-positie.

Bron: nos.nl