Griekspoor worstelt zich op Mallorca na zwakke start opnieuw langs Molcan

0
7

Wie Tallon Griekspoor in de eerste set had zien spelen, zal geen stuiver hebben gegeven voor zijn kansen. En toch won hij in de tweede ronde op het tennistoernooi van Mallorca van Alex Molcan: (0-6, 6-3, 7-6 (3)). Ruim een week geleden stond Griekspoor ook al tegenover de Slowaak, die hij toen op het grastoernooi in Halle in twee sets op de knieƫn dwong.

Ook toen kwam Griekspoor pas laat op stoom, maar nu duurde dat nog veel langer. Binnen een halfuur had hij de eerste set al verloren, pas in de achtste game wist hij zijn service voor het eerst te behouden.

Griekspoor, inmiddels 53ste op de wereldranglijst, wist de drie plaatsen hoger genoteerde Molcan in de vijfde game van de tweede set zowaar te breken. Aan het einde van de tweede set deed hij dat nog een keer en dwong zo een beslissende derde set af.

Daarin kwam Molcan op zijn service geen moment in de problemen. Griekspoor moest wel drie breakpoints wegwerken en kon met moeite een tiebreak uit het vuur slepen. Daarin ging het tot 3-2 gelijk op, waarna Griekspoor twee punten op rij maakte op de service van de Slowaak. Die voorsprong gaf hij niet meer weg.

Weg naar halve finale ligt open

De weg naar de halve finales lijkt open leek te liggen voor Griekspoor. In de kwartfinales treft hij met de Zwitser Antoine Bellier slechts de nummer 303 van de wereld. Wereldranglijstaanvoerder Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas (ATP-6) zijn de sterkste spelers die actief zijn op het Spaanse eiland.

Botic van de Zandschulp werd gisteren al wel uitgeschakeld. Hij verloor ook in het dubbelspel met Griekspoor en kan zich volledig op Wimbledon gaan richten. Die grandslam begint volgende week.

Bron: nos.nl