Groenewegen bezorgt Jumbo-Visma in Zeeland 51ste zege: ‘Wat een seizoen!’

0
389

Dylan Groenewegen heeft de Ronde van Zeeland gewonnen. De Jumbo-Visma-renner rondde voorbereidend werk van zijn ploeggenoten Timo Roosen, Jos van Emden en Mike Teunissen goed af.

De Italiaan Elia Viviani kwam in zijn afscheidskoers als renner van Deceuninck-Quickstep niet verder dan de tweede plaats.

Kort voor de finish van de 204 kilometer lange Ronde van Zeeland (van Middelburg naar het werkeiland Neeltje Jans) probeerde Elmar Reinders nog de sprinters af te troeven. Meer dan 50 meter gunden de sprintersploegen de Roompotcoureur echter niet.

Europees kampioen Viviani ging op 150 meter van de finish vol aan, kwam naast Groenewegen, maar die bleek sterker en vierde zijn vijftiende zege van het seizoen.

Topjaar voor Jumbo-Visma

Voor Jumbo-Visma was het alweer de 51ste zege van het jaar. Alleen de ploeg van Deceuninck-QuickStep boekte dit jaar meer zeges. De Belgische formatie van Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Philippe Gilbert en Fabio Jakobsen zegevierde al 66 keer.

Jumbo-Visma kent een uiterst succesvol jaar met ritzeges in de Giro (Primoz Roglic), de Tour (Mike Teunissen, Groenewegen en Wout van Aert) en de Vuelta (Roglic) en podiumplaatsen in alle drie de grote rondes. Roglic won de Vuelta en werd derde in de Giro, Steven Kruijswijk eindigde als derde in de Tour.

Ploegbaas Richard Plugge kan zijn geluk op Twitter niet op.

Bron: nos.nl