Groenewegen eerste leider in Parijs-Nice na sprintzege in openingsrit

0
316

Dylan Groenewegen is de eerste leider in Parijs-Nice. De renner van Jumbo-Visma was in de 138 kilometer lange openingsrit van de Franse WorldTour-koers net iets sneller dan de Australiër Caleb Ewan. Fabio Jakobsen eindigde als derde.

Van een massasprint was geen sprake, want door de harde wind ontstonden er waaiers en veel kanshebbers, onder wie Alexander Kristoff, Edvalt Boasson Hagen, Mark Cavendish en Marcel Kittel, misten de boot. Sunweb-renner Michael Matthews moest zelfs al opgeven vanwege een valpartij.

Alert

De gele trein van Groenewegen zat de hele dag alert voorop en reageerde ook precies op tijd toen Philippe Gilbert op 1,5 kilometer van de streep demarreerde.

Sonny Colbrelli ging in de sprint als eerste aan. De 25-jarige Groenewegen reageerde door erop en erover te gaan. Ewan was weliswaar het snelst in de laatste meters, maar kwam net tekort voor de dagzege in Saint-Germain-en-Laye.

Meerdere favorieten voor de eindzege liepen door de winderige omstandigheden al meer dan een minuut achterstand op.

“Het was een beetje chaotisch. Iedereen had natuurlijk wel een beetje energie verspeeld”, aldus Groenewegen na aloop. “Ik twijfelde wel een beetje, moet ik eerlijk zeggen. Uiteindelijk krijg je dan het verlossende woord. Ik ben erg gelukkig.”

Volgende week zondag

Parijs-Nice duurt tot en met volgende week zondag. De komende twee dagen zijn er opnieuw kansen voor de sprinters.

Bron: nos.nl