Groenewegen verslaat topsprinters in Dubai

0
196

Dylan Groenewegen heeft zijn derde zege van het seizoen binnen. De renner van Jumbo-Visma was in de vierde etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten de snelste in de massasprint.

William Clarke en Veljko Stojnic namen de vlucht van de dag voor hun rekening. Met 50 kilometer voor de boeg dreigden er waaiers te ontstaan in het peloton.

Het tempo ging omhoog en de voorsprong van de twee slonk tot onder de 30 tellen. Stojnic hield het voor gezien, maar de Australiër wilde door. Hij werd op 8 kilometer van de streep ingerekend.

De sprint was er vervolgens een om van te smullen. Alle topsprinters zaten op de brede weg waar de finish lag goed gepositioneerd en Groenewegen was van hen de beste.

Hij versloeg onder anderen Fernando Gaviria, Pascal Ackermann, Sam Bennett en Caleb Ewan. “Het team heeft me goed afgezet en ik kon het vervolgens waarmaken”, sprak Groenewegen na afloop.

Ackermann en Ewan hadden al een ritzege op zak. De Brit Adam Yates behoudt de leiderstrui. Zaterdag eindigt de ronde. Vorig jaar was Jumbo-Visma-renner Primoz Roglic de sterkte. Hij fietst dit jaar niet mee.

Rentree Froome

Chris Froome maakt in Dubai zijn rentree na maanden blessureleed. Hij hoopt in de woestijn een basis te leggen voor zijn vijfde eindzege in de Tour de France.

Bron: nos.nl