Gullit, Mourinho, Lineker en sociale media vol van Ajax: ‘Alle credits, hoofd omhoog’

0
327

De dramatische uitschakeling van Ajax in de Champions League domineert ook de sociale media. Reacties, analyses, opbeurende woorden. Alles komt voorbij. Hieronder de meest in het oog springende reacties.

Te beginnen met Ajax zelf. De Amsterdammers realiseren zich dat ze met trots kunnen terugkijken op een indrukwekkend Europees seizoen en dat zetten ze kracht bij met een mooi gemonteerde video op Twitter. En een duidelijke boodschap: Hoofd omhoog, borst vooruit.

Bij de spelers zelf overheerst vooralsnog de enorme teleurstelling. Toch blikken sommigen van hen ook alweer vooruit, naar de strijd om de landstitel met PSV die dit weekeinde weer in alle hevigheid verdergaat.

In Engeland is vanzelfsprekend vooral aandacht voor de miraculeuze ontsnapping van Tottenham. Het was het tweede mirakel van een Engelse club binnen een etmaal, nadat Liverpool zich de avond ervoor ten koste van Barcelona ook al op wonderbaarlijke wijze had geplaatst voor de finale.

Bij de BBC gingen Gary Lineker, Rio Ferdinand en Glenn Hoddle helemaal uit hun dak toen de 3-2 werd gemaakt.

Bij BeIN Sports deden José Mourinho en Ruud Gullit de analyse van de wedstrijd. Beiden kwamen met rake woorden, die veel worden gedeeld op Twitter.

Mourinho legde de zere plek van Ajax bloot: “Ajax verdient alle credits en bewondering voor hun filosofie. En natuurlijk geven we ze die credits, maar voetbal is ook een gevecht. En in gevechten heb je een strategie nodig. Om speciale wedstrijden te winnen, moet je soms tegen die filosofie ingaan.”

Gullit had moeite met de uitschakeling van Ajax: “Erger kan niet voor ze. Zagen we het aankomen? Ja, ze wisten niet wat ze moesten doen. Ik heb met die jonge jongens te doen. Bedankt Ajax, voor het mooie voetbal.”

Daar sloot Mourinho zich bij aan: “Absoluut.”

Bron: nos.nl