Haase boekt in Marokko eerste zege op gravel

0
396

Robin Haase is doorgedrongen tot de tweede ronde van het ATP-toernooi in Marrakesh. De Hagenaar rekende op het Marokkaanse gravel met 6-3, 6-4 af met Malek Jaziri.

De 32-jarige Hagenaar (ATP-62) kwam in Marrakesh nooit in grote problemen. Hij liep soepel uit naar 5-2 en overleefde op 5-3 twee breekkansen, alvorens hij de set pakte.

In de tweede set was Haase op eigen service oppermachtig. Alleen in de laatste game maakte de 35-jarige Jaziri (ATP-65) een punt op de opslag van Haase, die het afmaakte met een ace.

Haase speelde op ATP-niveau voor de derde keer tegen Jaziri. De Tunesiër won begin vorig jaar in Dubai en acht maanden later zegevierde Haase op het masterstoernooi van Parijs-Bercy.

Sonego

Haase staat in de tweede ronde tegenover de Italiaanse qualifier Lorenzo Sonego. De nummer 103 van de wereld rekende verrassend af met de als vijfde geplaatste Laslo Djere uit Servië: 6-3 6-3.

Haase kwam Sonego één keer eerder tegen, vorig jaar in de openingsronde van de Australian Open. Hij verloor toen in vier sets van de nu 23-jarige Italiaan.

Bron: nos.nl