Haase voor het eerst naar derde ronde in Miami na rommelig duel

0
344

Robin Haase heeft voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde van het masterstoernooi in Miami gehaald. De Hagenaar versloeg in een zeer rommelige partij de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris: 3-6, 6-3, 6-4.

Harris was als lucky loser de vervanger van subtopper Gaël Monfils, die zich vlak voor de partij geblesseerd had afgemeld. De nieuwe opponent was op papier een meevaller voor Haase, maar daar kwam in de praktijk niets van terecht.

Ontsnapping

Na het verlies van de eerste set, met een hoop gevloek en getier, richtte Haase zich enigszins op. Hij won de tweede set en kwam in de beslissende set twee keer terug een break achterstand.

Bij 4-4 hield Haase stand, ondanks 0-40 op eigen opslag en een makkelijk gemiste forehand van Harris op 30-40. De Zuid-Afrikaan kwam die teleurstelling in de tiende game niet te boven, waarmee de ontsnapping van Haase een feit was.

De Nederlander speelt in de derde ronde tegen de Georgiër Nikoloz Basilasjvili. Die wedstrijd staat zondag op het programma.

Nishikori sneuvelt

Kei Nishikori werd in Miami al in de tweede ronde uitgeschakeld. Dusan Lajovic wees de als vijfde geplaatste Japanner met 2-6, 6-2, 6-3 terug.

Bron: nos.nl