Halep stoomt in drie kwartier door naar kwartfinales

0
310

Simona Halep heeft op Roland Garros in een vloek en een zucht voor de derde keer op rij de kwartfinales bereikt. De Roemeense titelhoudster versloeg de net 18 jaar geworden Poolse Iga Swiatek in twee sets: 6-1, 6-0.

Swiatek staat te boek als supertalent. Dit jaar in Australië maakte ze haar grandslamdebuut en later stond ze ook voor het eerst in een WTA-finale, in Lugano. Ook in Parijs maakte ze indruk met een zege op de Chinese Wang Qiang, die zestiende staat op de wereldranglijst.

De grote vraag was dan ook of ze topfavoriete Halep in de problemen kon brengen. Het antwoord kwam al snel in de eerste set, want na slechts veertien minuten stond het al 5-0.

Swiatek stribbelde in het vervolg nog wel wat tegen, pakte tot vreugde van het publiek nog een game, maar na drie kwartier moest ze Halep al feliciteren.

In de vorige ronde speelde Halep ook al een ultrakorte partij. Toen had ze slechts 55 minuten nodig om Lesia Tsoerenko uit Oekraïne te verslaan.

Halep treft Anisimova

Halep krijgt nu te maken met Amanda Anisimova, die haar 18de verjaardag pas eind augustus viert. De Amerikaanse was met 6-3, 6-0 een maatje te groot voor de Spaanse qualifier Aliona Bolsova.

De in Moldavië geboren Bolsova, dochter van een olympische hoogspringster en een olympische hordenloper, bood in de eerste set goed partij, zolang ze vanaf de baseline kon acteren. Toen Anisimova dat in de smiezen kreeg, ging het ineens snel. Bolsova dwong wel acht breekkansen af, maar verzilverde er geen een.

Anisimova was als 15-jarige al actief in Parijs. Ze kreeg toen een wildcard en verloor in de eerste ronde. In april won ze haar eerste WTA-toernooi, in Bogota.

Bron: nos.nl