Haller op weg naar West Ham United; miljoenen voor FC Utrecht

0
313

FC Utrecht is erbij gebaat dat de megatransfer van Sébastien Haller naar West Ham United snel wordt beklonken. De club kan miljoenen tegemoetzien als de Franse aanvaller de laatste formaliteiten in Londen heeft afgehandeld.

Haller verruilde FC Utrecht in de zomer van 2017 voor Eintracht Frankfurt. De Duitsers betaalden rond de zeven miljoen euro voor de spits, waarbij Utrecht een doorverkooppercentage heeft bedongen.

Saillant detail: FC Utrecht haalde Haller voor slechts acht ton op bij Auxerre na een tip van scout en oud-speler Didier Martel.

Vier tot vijf miljoen

Eintracht Frankfurt heeft het bod van de Londenaren al geaccepteerd en heeft Haller toestemming gegeven de transfer af te ronden. Utrecht wacht intussen gespannen af.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam wil niet ingaan op de gemaakte afspraken met Frankfurt. Maar wat hij wel wilde zeggen over de aanstaande transfer van Haller: “Als het rondkomt, zijn we heel tevreden.”

Naar verluidt legt West Ham United rond de vijftig miljoen euro op tafel voor Haller, waarvan uiteindelijk zo’n vier tot vijf miljoen ten goede zou komen aan FC Utrecht. Gebruikelijk bij dit soort deals is dat zulke bedragen in termijnen over meerdere seizoenen worden uitbetaald.

De ploeg van trainer John van den Brom werkt op dit moment toe naar de voorrondes van de Europa League, waarin Zrinjski Mostar vermoedelijk de eerste tegenstander is. De club uit Bosnië-Herzegovina verdedigt donderdag op eigen veld een voorsprong van 3-0 tegen het Noord-Macedonische Akademija Pandev.

Utrecht heeft het geld in elk geval niet nodig om zich op korte termijn te versterken, ook al liet Zuidam eerder weten in actie te komen als er spelers zouden vertrekken.

Verdediger Dario Dumic vertrok tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen op huurbasis naar Darmstadt, maar Zuidam ziet vooralsnog geen noodzaak een vervanger te halen. “We zijn heel tevreden over de ontwikkelingen van een paar jonge jongens in de selectie.”

Wel ondernam Zuidam meteen actie toen Cyriel Dessers en Lukas Görtler werden verkocht met de komst van Adrián Dalmau en Vaclav Cerny.

Bron: nos.nl