Harde kern Ajax bedreigt media: ‘Jullie zijn nu aangeschoten wild’

0
418

De F-Side-hardekernsupporters van Ajax hebben De Telegraaf en andere media gewaarschuwd geen supporters meer te filmen rond wedstrijden van de Amsterdamse voetbalclub. “Velen onder ons zijn er niet van gediend om met hun porem in de media te verschijnen, want iedereen heeft immers zijn oordeel gelijk klaar”, staat in een verklaring op de website van de F-Side.

Gisteren werden een verslaggever en een cameraman van De Telegraaf aangevallen toen ze supporters van de F-Side filmden voor aanvang van de Champions League-wedstrijd Tottenham Hotspur-Ajax in Londen. De Telegraaf-journalisten deden hiervan in zowel Londen als Amsterdam aangifte.

De reden dat ze niet gefilmd willen worden is volgens de harde kern dat veel supporters zich op hun werk ziek melden om naar de wedstrijden van Ajax te kunnen gaan. “Gisteren deden ze het weer. Er is vaak genoeg gezegd om op te rotten met hun cameraatje. (…) Dan gebeurt er wat we allemaal hebben kunnen zien, een F-Sider doet wat-ie moet doen. Zorgen dat de sensatiepers ophoudt met filmen! De volgende dag komt de kater en is heel jankend Nederland ‘verbaasd’ over het incident!”

De media worden vervolgens gewaarschuwd om de F-Siders tijdens de volgende wedstrijden met rust te laten. “Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild!”, schrijven ze.

Inmiddels is het bericht op de site aangepast en het dreigement aan het adres journalisten verwijderd.

Bron: nos.nl