Hayter schrijft Ronde van Polen op zijn naam, Démare wint massasprint in Krakau

0
35

Ethan Hayter is de winnaar geworden van de Ronde van Polen. De laatste etappe, die eindigde in Krakau, werd beslist in een massasprint en daarin verspeelde de 23-jarige Engelsman van Ineos geen tijd ten opzichte van zijn concurrenten.

Thymen Arensman, donderdag winnaar van de tijdrit, eindigde in het eindklassement op plek twee met elf seconden achterstand op Hayter.

Hayter kreeg de leiderstrui na zijn derde plaats in de tijdrit omgehangen en pakte zijn eerste eindzege in een rittenkoers op WorldTour-niveau.

Ritzege voor Démare

De Fransman Arnaud Démare won de laatste etappe. Jumbo-Visma-renner Olav Kooij (20) eindigde in de massasprint als tweede.

De 177 kilometer lange slotrit was op papier gemaakt voor sprinters, al hoopte vier man dat met een vroege vlucht te voorkomen. Die hoop bleek ijdel, want het peloton hield de aanvallers binnen schootsafstand. Alessandro de Marchi werd op vijf kilometer van de meet als laatste vluchter opgeraapt.

Démare bleef daarna in de sprint Kooij (winnaar van de eerste etappe in Polen) en Phil Bauhaus (winnaar van de vijfde rit) voor. De sprinter van Groupama-FDJ won eerder dit seizoen onder meer drie etappes in de Giro d’Italia.

Bron: nos.nl